GEL SEN BENİ DİNLE

MATEMATİK NASIL ÇALIŞILIR?

Arşiv


Kategoriler


Sosyal Medya


Sizlere birkaç maddede matematik nasıl çalışılır nasıl çalışırsak etkili olur kısaca en basit haliyle anlatacağım. Bunları yaptığınız takdirde netlerinizde ciddi şekilde artış olacaktır.

1) Matematik dersine çalışmadan önce matematik dersinin ne olduğunu bilmek gerekir. Matematik dersine sürekli çalışmak gereklidir. Mesela bir ay boyunca günde 10 saat çalışıp daha sonra 11 ay günde 1 saat çalışmak değildir.

2) Matematik okuyarak veya bakarak çalışılmaz. Matematikte elimize kalem almadan, pratik yapmadan başarılı olamayız. YAZARAK ÇALIŞIN!!!

3) Matematikte formüller çok iyi ezberlenmeli ve tek tek her bir bileşenin ne olduğunu anlamalıyız. Burada “hani matematik ezber değildi” diyebilirsiniz ancak formüller bu ezber kavramının dışındadır. Ezberden kastedilen nokta soruları ezberlemeyin diyoruz.

4) Konuyu önce okuyun neyin ne olduğunu anlamaya çalışın Formülleri iyi analiz edin. Formüldeki her harfin (birleşen)neyi temsil ettiğini, biriminin ne olduğunu(km,m,cm.vs) iyice anlayın

5) Formülleri ezberlemeye çalışın 3-5 kez yazınca ezberlemek hiç zor değil. Her soruyu çözerken önce formülü yazın sonra soruyu çözün. Bu şekilde rahatlıkla ezberlersiniz.

6) Daha sonra çözümlü soruları önce okuyup anladıktan sonra kendiniz bakmadan çözmeye çalışın.Eğer ilk etapta çözemediyseniz bir kere daha soruya bakıp tekrar deneyin

7) Daha sonra bu şekilde tüm konunun çözümlü sorularını çözün ve formüllerini ezberleyin.

8) Burada formül kâğıdı hazırlayabilirsiniz.Daha sonra bakması ve ezberlemesi kolay olması açısından

9) Daha sonra en kolay seviyeden başlanarak test çözmeye başlanır

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *